Právě vysíláme

Hoši, děkujem! Čeští florbalisté skončili na mistrovství světa v Praze čtvrtí

9. prosince 2018 15:25
Hoši, děkujem! Čeští florbalisté skončili na mistrovství světa v Praze čtvrtí

Český florbalový tým na domácím mistrovství světa v zápase o bronzovou medaili podlehl Švýcarsku 4:2 a obhajuje tak čtvrté místo z šampionátu v Rize před dvěma lety.

České déja vu

Historie se opakuje pro fanoušky českého florbalu. Český tým opět podlehl Švýcarsku v souboji o bronz a nemohl tak před rekordním domácím publikem v O2 areně slavit zisk medaile.

 

Českému týmu nevyšla především první třetina zápasu, kdy Švýcaři potrestali nepřesnou českou rozehrávku a před koncem první třetiny se díky vlastnímu gólu Čechů ujali dvoubrankového vedení. Češi se sice dostali zpět do zápasu a během druhé třetiny srovnali stav na 2:2, ale Švýcarům pomohla nedisciplinovanost českého týmu a díky využité přesilovce se znovu ujali vedení před koncem druhé třetiny. Český tým nedokázal Švýcarům odpovědět a inkasoval čtvrtou branku čtyři minuty před koncem.

Svěřenci trenéra Kettunena, jenž před dvěma lety s Finy vybojoval zlato na mistrovství světa v Rize, nedosáhli toho, co chtěli: Vybojovat na domácím mistrovství světa medaili. Nicméně, čeští florbalisté během turnaje předvedli, že stále patří mezi světovou florbalovou špičku a že dokáží potrápit i ty nejlepší týmy. Je to stále mladý tým a tento turnaj bude pro ně obrovskou zkušeností, která jim snad pomůže do příštího mistrovství světa v Helsinkách.

Historický týden pro světový florbal

Pražské mistrovství světa ve florbale se nesmírně povedlo, o čemž svědčí i rekordní divácká návštěvnost. V O2 areně bylo během zápasu o bronz zaznamenáno 16 112 diváků, což je historicky druhý nejvyšší počet diváků na jeden florbalový zápas v historii. Kombinace skvělé organizace a napínavých zápasů na fanoušky opravdu zapůsobila a bude zajímavé vidět, jak si s tím za dva roky poradí pořadatelé v Helsinkách. Florbal v České republice prožívá obrovský boom a tento turnaj mu jen dodá na síle. Česká republika má rozhodně na co být hrdá!

Zdroj: Český florbal, Instagram

Video: Jak by to vypadalo, kdyby se Harry Potter ocitl v České republice?

Články, které by tě mohly zajímat