Právě vysíláme

Hrad zveřejnil video s prezidentem Milošem Zemanem

21. října 2021 15:46
Hrad zveřejnil video s prezidentem Milošem Zemanem

Prezident Miloš Zeman pověřil kancléře Vratislava Mynáře ještě před svou hospitalizací, aby připravil podpisovou listinu svolávací zasedání nové Sněmovny. Mynář to dnes řekl na tiskové konferenci.

Prezident Miloš Zeman pověřil kancléře Vratislava Mynáře ještě před svou hospitalizací, aby připravil podpisovou listinu svolávací zasedání nové Sněmovny. Mynář to dnes řekl na tiskové konferenci. Prezident podle něj zároveň rozhodl o přítomnosti předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) při podpisu listiny a uložil kancléři vše připravit. Mynář následně ve středu o rozhodnutí Zemana informoval premiéra Andreje Babiše (ANO). Pražský hrad zároveň zveřejnil video, na kterém Zeman v nemocnici svolání Sněmovny podepisuje.

Mynář se zároveň ohradil, že by on nebo někdo jiný manipuloval s podpisem prezidenta nebo ho falšoval. Je připraven poskytnout součinnost policii.

Kancléř také řekl, že policie doprovodila Vondráčka do předsálí Zemanova nemocničního pokoje, kde ho osobně převzal. Podobnou verzi zveřejnil Vondráček, policie ale popřela, že by předsedu Sněmovny k Zemanovi doprovázela.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat