Právě vysíláme

Hrdina z THAJSKÉ jeskyně: Jak pomohl klukům přežít?

17. července 2018 16:10
Hrdina z THAJSKÉ jeskyně: Jak pomohl klukům přežít?

Klid, meditace a pití vody jen ze skalních zdí, nikoliv ze země. Tohle radil asistent trenéra fotbalového týmu Moo Pa svým hráčům, když spolu uvízli v jeskyni na severu Thajska po dobu dvou týdnů. Právě tyhle rady nejspíš zachránily klukům život. Za jejich přežití v jeskyni ručil muž, který sám přišel o rodinu v mladém věku a deset let byl buddhistickým mnichem.

Ekapol Chanthawong má za sebou opravdu rušný život. V pouhých deseti letech přišel Ekapol o rodinu kvůli nemoci, která se šířila severním Thajskem. Z mladého kluka se stal buddhistický mnich. Deset let působil Ekapol v klášteře. Naučil se meditovat, pečoval o ostatní v okolí a chodil ve volném čase pomáhat místnímu fotbalovému týmu Moo Pa. Byl zastáncem pečlivé přípravy, ať už šlo o fotbalový trénink či o meditaci. Právě tento postoj pomohl jemu i klukům přežít, když dva týdny uvízli v thajské jeskyni.

ČTĚTE TAKÉ: Pravá láska existuje! Dojemný příběh páru z TAHITI to jasně dokazuje

Ekapol kluky v jeskyni vyzval k meditaci. Chtěl, aby kluci zůstali v klidu a aby se ze situace nezhroutili. Zakázal jim pít vodu ze země, jelikož ta mohla být kontaminovaná bakteriemi zvenku a uklidňoval je. Mnozí teď tvrdí, že chování Ekapola vůči klukům jim do značné míry zachránilo život. Kluky minulý týden vysvobodila thajská jednotka speciálních sil a všichni členové týmu jsou zatím v dobrém stavu.

 

Zdroj: The Independent, Twitter, Boredpanda.com

Česko v šoku. Na akci pro děti se malovalo na živého poníka!

Články, které by tě mohly zajímat