Právě vysíláme

Hrdinka z Bejrútu! Lidé tleskají odvaze pokojské, která po masivním výbuchu zachránila malou holčičku

5. srpna 2020 14:10
Hrdinka z Bejrútu! Lidé tleskají odvaze pokojské, která po masivním výbuchu zachránila malou holčičku

Libanonské hlavní město zastihla v úterý večer strašlivá tragédie. Mohutná exploze v Bejrútu naprosto zdevastovala tamní přístav a okolí, zničila hned několik nemocnic a vyžádala si přes 100 lidských životů a 4 000 zraněných. Podle posledních informací explodovalo v přístavu 2 750 tun skladovaného dusičnanu amonného.

Od obrovské exploze kolují na sociálních sítích různá videa, která zachycují, o jak velkou katastrofu je jedná a jak moc je libanonské hlavní město po výbuchu zničeno. V záplavě hrozivých záběrů se však na internetu objevují i příběhy hrdinů a hrdinek, jenž svou pohotovou reakcí možná zachránili jiný lidský život.

Jednou z těchto lidí i je i neznámá pokojská, jenž se v době výbuchu nacházela na balkoně s malou holčičkou. V momentě, kdy pak tlaková vlna narazila na stěnu a skoro ji i prorazila, popadla bleskurychle dívenku do náručí a utíkala s ní do vedlejší místnosti.

Lidé na sociálních sítích obdivují ženinu rychlou reakci a někteří zároveň připomínají nevyhovující podmínky pracujících migrantů. Podle videa je totiž patrné, že žena není libanonského původu.

V jiném videu pak například můžeme vidět, otce, který drží syna v náručí a v bytě s ním hledá vhodný úkryt. Na poslední chvíli pak zaleze s chlapcem pod stůl.

 

 

Zdroj: Twitter, CNN

Články, které by tě mohly zajímat