Právě vysíláme

Hrobeček skřítka Dobbyho prý ničí pláž. Bude odstraněn, nebo přesunut?

5. května 2022 13:11
Hrobeček skřítka Dobbyho prý ničí pláž. Bude odstraněn, nebo přesunut?

Skřítek Dobby byl oblíbenou postavou ze ságy o Harrym Potterovi a jeho smrt patří pravděpodobně k nejsmutnějším momentům.

Jelikož fanoušci Dobbyho zbožňovali, na pláži Freshwater West ve Walesu byl vybudován jeho hrobeček. Právě na tomto místě byl totiž skřítek ve filmu pohřben. Památkáři ovšem nyní navrhují, aby se hrobeček odstranil nebo přesunul, protože velká záplava lidí, co místo navštěvuje, pláži rozhodně nesvědčí a hrozí její poničení.

 

Fandové na místě nechávají řadu dárečků a předmětů. Ve velkém množství se na místě objevují ponožky. Právě ty mají totiž ve filmu velkou symboliku. Každý domácí skřítek, co obdrží darem kus oblečení o svého pána, je totiž volný. Dobbymu ponožku daroval právě Harry v druhém dílu.

Památkáři pro britský server BBC uvedli, že Dobbyho památník nechtějí za každou cenu ničit a uvědomují si, že je pro fanoušky důležitý. Zároveň se ale bojí, aby byl dodržen krásný vzhled pláže, a proto se spíš přiklání k tomu, aby byl hrobeček přesunut. „Musí tu být něco, co uspokojí fanoušky a zároveň zachová krásný vzhled pláže, protože to je opravdu nádherná pláž,“ citoval server BBC Victorii MacLean.

 

Články, které by tě mohly zajímat