Právě vysíláme

Hvězda seriálu ČERNOBYL promluvila o tom, proč televizní seriály válcují celovečerní filmy

2. června 2019 12:10
Hvězda seriálu ČERNOBYL promluvila o tom, proč televizní seriály válcují celovečerní filmy

Herec Jared Harris, hvězda úspěšného seriálu Černobyl, v nedávném rozhovoru uvedl, že podle něj jsou televizní seriály v současnosti lepší, než celovečerní filmy.

Televizní seriály vedou

Jared Harris, jenž v seriálu Černobyl hraje vědce Valerije Legasova, v rozhovoru pro časopis Men’s Health popsal, jak dnešní filmy neriskují tolik se svými scénáři jako televizní seriály. Podle něj sází filmy více na vizuální efekty na úkor vyvíjení postav či riskantních příběhů, a to jim škodí.

„Bývalo to tak, že filmy byly vysoce kvalitní produkty, ale dnes se utrácí mnohem víc peněz za epizodu v televizním seriálu, než za jeden film,“ uvedl Harris. „Scénáře televizních seriálů jsou lepší, příběhy jsou promyšlenější a riskují se svými postavami více. V některých ohledech je chození do kin nudné, protože je to jako cestování zpět časem.“

Stellan Skarsgard (vlevo) a Jared Harris v seriálu Černobyl

Stellan Skarsgard (vlevo) a Jared Harris v seriálu Černobyl

Harris si kromě Černobylu zahrál v několika známých televizních seriálech a filmových trhácích, jako například  v seriálu Koruna či filmu Sherlock Holmes: Hra stínů. Co si o jeho názoru, že televizní pořady momentálně překonávají celovečerní filmy, myslíte vy? Napište nám svůj názor do komentářů!

Zdroj: Men’s Health, Instagram, IMDb

Články, které by tě mohly zajímat