Právě vysíláme

Hvězda seriálu TIGER KING ostře zkritizovala nové video od CARDI B a MEGAN THEE STALLION! Proč?

10. srpna 2020 13:10
Hvězda seriálu TIGER KING ostře zkritizovala nové video od CARDI B a MEGAN THEE STALLION! Proč?

Američanka Carol Baskin, která se proslavila především díky své účasti v hitovém seriálu Tiger King, se pustila do nového videoklipu od Cardi B a Megan Thee Stallion. Podle majitelky zoologické zahrady Big Cat Rescue se v hudebním klipu glamorizuje vlastnictví exotických šelem.

Nedělá to šelmám dobře

Hudební klip k singlu WAP, o nějž se postaraly rapperky Cardi B a Megan Thee Stallion, u milovnice kočkovitých šelem rozhodně nezabodoval. Carole Baskin na videu vadí, že se v něm objevují šelmy jako tygři či levharti. Záběry exotických koček se sice točily odlišně od hlavních scén, ale to rapperky zdaleka neosvobozuje od viny, vysvětluje Baskin.

Majitelce floridské zoologické zahrady Big Cat Rescue vadí, že rapperkám nejspíš tyto exotické šelmy poskytly známí obchodníci s těmito druhy zvířat. Tito lidé se podle Carole Baskin o zvířata nestarají příliš dobře: chovají je v malých klecích a nekrmí je dostatečně.

A to není vše. Hvězda seriálu Tiger King se také bojí, že hudební klip k singlu WAP glamorizuje vlastnictví tygrů a jiných kočkovitých šelem. Tento problém se ve Spojených státech vyskytuje často. Jak samotný seriál Tiger King upozorňuje, aktuálně je víc tygrů v zajetí ve Spojených státech samotných než v divočině.

Cardi B ani Megan Thee Stallion se ke kritice Carole Baskin zatím nevyjádřily. Otevřený dopis od televizní hvězdy ani nijak neovlivnil celkovou popularitu hudebního klipu. Ten se nyní chlubí přes 52 miliony zhlédnutí na YouTube.

Zdroj: NME, Billboard, Instagram, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat