Právě vysíláme

Hvězdě seriálu Smallville hrozí 17 let vězení. V sektě nutila ženy k prostituci

4. července 2021 8:10
Hvězdě seriálu Smallville hrozí 17 let vězení. V sektě nutila ženy k prostituci

Herečka a hvězda Smallville se opět objevila před soudem za svou roli tajné sektě, která podle úřadů opakovaně sexuálně zneužívala ženy.

Už od svých třiadvaceti let spoluvedla Allison Mack sektu NXIVM. V roce 2018 pak byla odsouzena na tři roky za spiknutí a kuplířství. Do výkonu trestu nastoupí 29. září a zaplatí také pokutu ve výši 20 tisíc dolarů. Nyní se ovšem objevila před sousedem znovu a hrozí jí až 17 let.

Herečka spolu se svým kolegou lákala ženy do sekty pod záminkou sebezdokonalovacích cvičení. Ty se ale posléze staly sexuálními otrokyněmi, a dokonce byly i ocejchovány iniciály Keitha Raniera, hlavního vůdce celé sekty. Allison Mack prováděla nábor členek do své organizace, kde měly ženy získávat rady. Ale ve skutečnosti ji založil a vedl Keith Raniere. Oběti byly v sektě zneužívány, jak sexuálně, tak pracovně, k užitku obviněných,“ řekl médiím prokurátor Richard Donoghue. Jedna z obětí poté uvedla, že členky NXIVM byly i fyzicky týrány a musely stát například několik hodin nahé ve vysokých mrazech nebo se sprchovat ledovou vodou.

Sama Allison Mack se pak prý chovala jako „bezcitná zrůda“, která ženám často opakovala větu: „vnímej bolest, vnímej lásku“. Herečka podle BBC soudcům napsala dopis, ve kterém se omlouvá a prosí o nižší trest. “Zcela jsem se mu oddala a byla to chyba. Ale změnila jsem se, dnes už jsem lepší člověk,” napsala. Zatím ale není jasné, zda jí to pomůže.

 

Články, které by tě mohly zajímat