Právě vysíláme

I díky němu mají životní šanci uspět: Britský rapper Stormzy zaplatí třiceti černošským studentům studium na Cambridge

30. července 2021 16:10
I díky němu mají životní šanci uspět: Britský rapper Stormzy zaplatí třiceti černošským studentům studium na Cambridge

Není to poprvé, co se britský rapper Stormzy ukázal jako filantrop, který se nebojí pomoct v nouzi tomu, kdo to potřebuje. Nyní se populární interpret rozhodl podpořit třicet černošských studentů ve studiu na Cambridge.

„Dalších třicet černošských studentů bude mít příležitost studovat na Cambridgeské univerzitě,“  nechal se slyšet jeden z nejpopulárnějších britských rapperů Stormzy, který se rozhodl společně s britskou bankou HSBC UK finančně podpořit třicet zájemců o studium na prestižní univerzitě.

Každému studentovi, který se programu účastní bude ročně vyplaceno 20 000 liber, tedy cifra, která má uhradit náklady spojené se studiem. „Od roku 2018, kdy Stormzyho program začal jsme zaznamenali velký nárůst černošských zájemců o studium. První dva z programu letos školu dokončili a my jsme na ně velmi hrdí,“ uvedl jeden z profesorů Graham Virgo. Podle něj by se spoustu studentů na školu bez podpory vůbec nepřihlásilo, jelikož by na to prostě neměli peníze.

„Doufám, že toto stipendium bude pro všechny černošské studenty sloužit jako malá připomínka toho, že mají příležitost studovat na jedné z nejlepších univerzit na světě,“ dodal k tomu sám Stormzy.

Zdroj videa: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat