Právě vysíláme

Instagram bez lajků? Možná ano! Tajně se testuje nová verze

24. dubna 2019 12:10
Instagram bez lajků? Možná ano! Tajně se testuje nová verze

Ačkoliv se to možná někomu nelíbí, žijeme v době lajků a čísla na Instagramu jsou pro většinu mladých lidí velmi důležitá. Protože ale i taková banalita jako počet followerů může způsobovat stres a úzkostné stavy, testuje nyní Instagram novou verzi, kde by se počet lajků u fotografií nezobrazoval.

Expertka přes technologie Jane Manchun Wong objevila, že Instagram opravdu potají testuje verzi, kde se počet lajků nebude uživatelům ukazovat. Na svém Twitteru pak ukázala screenshoty, které se jí podařilo vytáhnout přímo ze zdrojového kódu aplikace.

Když si tweetu všiml portál TechCrunch, zeptal se na novinku přímo vedení Instagramu. To testování nepopřelo, ale uvedlo, že skrývání lajků nebude zavádět celoplošně a jen testuje, jak by na to uživatelé ragovali.

Zemí, kde chtějí lajky dokonce zakázat, je Velká Británie. Tamní regulační úřad Information Commissioner ‚s Office (ICO) vydal návrh, ve kterém uvádí doporučení pro to, aby se sociální sítě staly pro nezletilé méně agresivní. S tím souvisí právě například omezení lajků či zrušení některých emoji.

 

 

Zdroj: TechCrunch.com

Články, které by tě mohly zajímat