Právě vysíláme

Instagram překryl na účtu MADONNY zavádějící video o koronaviru. O čem bylo?

3. srpna 2020 11:10
Instagram překryl na účtu MADONNY zavádějící video o koronaviru. O čem bylo?

Sociální síť Instagram zakročila proti zpěvačce Madonně, která na svém účtu zveřejnila video s konspirační teorií o koronaviru. Napsala k němu, že vakcína proti Covidu-19 už existuje, ale není k dispozici, protože „bohatí chtějí být ještě bohatší“.

Instagram příspěvek překryl nápisem Zavádějící informace. Přesměroval také uživatele na upřesňující text, který vysvětluje, že proti Covidu-19 zatím žádná očkovací látka není. Jak informoval zpravodajský server BBC, Madonna má na Instagramu 15 milionů příznivců. Video bylo z jejího účtu později odstraněno, když si někteří z fanoušků na obsah stěžovali. „To je naprosté šílenství. Nemůžu uvěřit, že podporuješ tak nebezpečné šarlatánství,“ napsala například skotská zpěvačka Annie Lennox.

Madonna na Instagram umístila video, v němž skupina lékařů propaguje antimalarikum hydroxychlorochin jako lék na Covid-19. Tento příspěvek zveřejnil na svém twitterovém účtu také americký prezident Donald Trump, dokud Twitter, Facebook a YouTube video neodstranily. Madonna ale toto opatření ignorovala a video šířila dál, dokud se fanoušci neohradili.

„Pravda nás všechny osvobodí, někteří lidé ale pravdu slyšet nechtějí. Zejména ti, kteří mají moc a chtějí vydělat na protahujícím se výzkumu vakcíny. Prokázalo se již, že jedna (vakcína) je účinná a je k dispozici měsíce. (Ti lidé) se bojí, že by nad nimi někdo získal kontrolu a nechávají bohaté bohatnout a chudé a nemocné být nemocnými ještě víc,“ napsala Madonna.

 

Hydroxychlorochin považuje za účinný lék proti Covidu-19 také Trump, i když Světová zdravotnická organizace nepřestává varovat před jeho používáním, protože má vážné vedlejší účinky, které mohou způsobit nemoc nebo dokonce i smrt.

Madonna zveřejnila kontroverzní názory na koronavirus už dříve. V březnu publikovala svou fotografii ve vaně s textem, že koronavirus je výborný „vyrovnávač“ rozdílů mezi lidmi. „Nestará se o to, jak jste bohatí, slavní, zábavní, chytří, kde žijete, jak jste staří a jak úžasné historky dokážete vyprávět. Vše výborně srovná a to, co je na něm hrozné, je na něm i úžasné,“ napsala.

O dva měsíce později informovala, že se u ní při testování zjistily protilátky proti koronaviru, takže získala asi imunitu. „Dnes si tedy udělám dlouhou vyjížďku autem, stáhnu okénka a budu dýchat vzduch prosycený Covidem-19,“ prozradila fanouškům.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat