Právě vysíláme

Internetový obchod nabízí kostým ve stylu vraha Dahmera. Rodiny obětí zuří

18. října 2022 11:52
Internetový obchod nabízí kostým ve stylu vraha Dahmera. Rodiny obětí zuří

Jeffrey Dahmer je momentálně nejslavnější sériový vrah v dějinách. Stojí za tím popularita seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, ve kterém se hlavní role zhostil herec Evan Peters. S blížícím se Halloweenem navíc fanoušci shání kostým a chtějí se převléct právě za Jeffreyho.

Vypadá to, že Jeffrey Dahmer bude hitem letošního Halloweenu. Internetová aukční síň eBay dokonce nabízí podobné brýle, které skutečný Jeffrey nosil. K dostání je navíc i blonďatá paruka a oblečení.

Dahmer zabil 17 lidí a rodiny obětí jsou pochopitelně jeho momentální oblibou zděšeni. Shirley Hughes je matkou hluchoněmého Tonyho, kterého Jeffrey zavraždil v roce 1991. Prodej kostýmů, co napodobují vraha jejího syna, ji velmi trápí. „Je velmi bolestivé vidět, jak internetové obchody vydělávají na smrti syna a dalších obětí,“ řekl Shirley pro web LaDbible a žádá, aby eBay inzeráty odstranil. Výdělky z prodeje již zakoupených kostýmů by pak dle ní měly putovat rodinám obětí.

eBay později opravdu na její prosby zareagoval a slíbil, že všechny předměty spojené s Dahmer odstraní z nabídky. Známá internetová síť totiž dle vyjádření mluvčího nechce být spojována s něčím, co způsobilo tolik lidského neštěstí.

 

Ačkoliv seriál na Netflixu patří mezi nejsledovanější seriálové projekty, rodiny Jeffreyho obětí zuří. Tvůrci se totiž rozhodli rodiny nekontaktovat a nepožádali o svolení obnovit tolik bolestivý příběh.  „Když filmaři uvádějí, že seriál natočili s úctou k obětem a na počest jejich rodinám, nechápu, proč se nikomu z nás neozvali,“ reagoval například na seriál  bratranec Errola Lindseyho, kterého Dahmer zavraždil v jeho 19 letech.

Články, které by tě mohly zajímat