Právě vysíláme

Íránská státní televize zrušila vysílání zápasu BAYERNU MNICHOV. Důvod? Rozhodčím byla žena!

20. února 2019 12:10
Íránská státní televize zrušila vysílání zápasu BAYERNU MNICHOV. Důvod? Rozhodčím byla žena!

Íránská státní televize IRIB zrušila plánované vysílání zápasu Bayern Mnichov-Augsburg kvůli tomu, že hlavní sudí byla žena. Proč se takto rozhodla a jaké to vyvolalo reakce?

Státní cenzura

Televizní stanice v Íránu pravidelně cenzurují živé přenosy kvůli přísným pravidlům v této zemi. Tamní zákony totiž zakazují vysílání záběrů poodhaleného ženského těla na jakékoliv mediální platformě. Podle novinářky Natalie Amiri, která o této zprávě poprvé informovala, se tak živý přenos zápasu mezi Bayernem Mnichov a Augsburgem zrušil kvůli hlavnímu sudí, Bibianě Steinhaus.

 

Novinářka Natalie Amiri uvádí, že hlavním důvodem zrušeného vysílání byla účast Bibiany Steinhaus na zápasu v pozici hlavního sudí. 

Legenda mezi rozhodčími

Bibiana Steinhaus patří mezi nejrespektovanější fotbalové rozhodčí na světě. Devětatřicetiletá Němka se ujala finále mistrovství světa ve fotbale žen v roce 2011, finále ženské Ligy mistrů a finále fotbalu žen na Olympijských hrách v Londýně v roce 2012. „Bibi“, jak ji v Německu přezdívají, se v roce 2017 také stala první ženou v historii, která se ujala zápasu německé Bundesligy z pozice hlavního rozhodčí. Rodačka z města Bad Lauterberg zároveň pracuje jako policistka na tamní policejní stanici.

Bibiana Steinhaus

Bibiana Steinhaus v akci

Rozhodnutí íránské státní televize rozzuřilo fanoušky fotbalu po celém světě. Mnozí se ptali, jak je možné, že se s takovou situací setkáváme v roce 2019?

Snad si televizní stanice IRIB podobné rozhodnutí v budoucnu rozmyslí.

Zdroj: RTL, DW, SportBible, Twitter, dfb.de, FIFA

Top 5 atrakcí, které nesmíte vynechat při návštěvě Londýna

Články, které by tě mohly zajímat