Právě vysíláme

Italská obec láká nové obyvatele: Když se nastěhujete, zaplatí vám přes dvě stě tisíc

28. října 2020 15:10
Italská obec láká nové obyvatele: Když se nastěhujete, zaplatí vám přes dvě stě tisíc

Hledáte bydlení? Pak tu možná máme něco pro vás: italská obec Santo Stefano di Sessanio nabízí lidem, kteří se do ní přistěhují štědrý příspěvek. Peněžní obnos ve výši přes dvě stě tisíc korun dostanou noví rezidenti po měsíčních splátkách.

Pokud nejste z Itálie, je vám víc než osmnáct, ale méně než čtyřicet a nemáte žádný záznam v trestním rejstříku, možná by se vám líbila nabídka, kterou svým potenciálním obyvatelům učinila italská vesnička Santo Stefano di Sessanio.

Ta zoufale potřebuje nové rezidenty, kteří by v obci strávili alespoň pět let a začnou podnikat, aby nakopli místní ekonomiku. Právě pro takové lidi má obec přichystaný příspěvek ve výši v přepočtu dvě stě sedmnáct tisíc korun. Ten obyvatelům bude vyplácen po jednotlivých měsících v průběhu tří let. V přepočtu to tak vyjde na něco přes osmnáct tisíc korun měsíčně. Noví obyvatelé by tedy museli platit nájem, ale ten by podle všeho měl být symbolický…

Tak co? Zaujalo vás to? V takovém případě neváhejte a přihlaste se, zatím tak prý učinilo něco přes patnáct set lidí, ale lidé se mohou přihlásit až do 15. listopadu.

Zdroj: novinky.cz

Články, které by tě mohly zajímat