Právě vysíláme

Italská zdravotní sestřička se svěřila s tím, co všechno musí denně v práci podstoupit

15. března 2020 16:10
Italská zdravotní sestřička se svěřila s tím, co všechno musí denně v práci podstoupit

Momentální situace ve světě se dotýká nás všech. Mnoho lidí přichází o práci, mnoho musí rušit nasmlouvané zakázky, lidé mají nařízené domácí karantény. Nejvíce se nastalá krize týká ale těch, kteří se o lidi nemocné novým koronavirem starají a to speciálně v oblastech, odkud se nákaza šíří nejvíce.

Mladá italská sestřička Alessia Bonari se na Instagramu svěřila s tím, jaká je její denní realita. Jak vyčerpávající – psychicky i fyzicky – každý den v práci je, ale jak to nehodlá vzdát a zůstane v první linii pomáhat nemocným a dělat vše, co je v jejích silách, pro jejich záchranu.

Jeji post se na Instagramu dočkal nečekané popularity a za pouhý den získal více než 880 tisíc lajků.

Alessia v něm mimojiné napsala: „Jsem zdravotní sestřička a této zdravotní krizi musím čelit tváří v tvář. Mám taky strach, ale ne z toho jít si nakoupit jídlo. Mám strach jít do práce. Mám strach, protože mi možná správně nepadne rouška. Nebo protože se možná omylem dotknu své kůže kontaminovanými rukavicemi. Nebo protože ochranné brýle dobře nezakryjí mé oči a něco skrz ně pronikne. Jsem fyzicky vyčerpaná, protože nošení všech těchto ochranných pomůcek mi způsobuje fyzickou bolest a jakmile si je jednou všechny nasadím, nemůžu jít na záchod nebo se napít dalších šest hodin. Jsem psychicky vyčerpaná, jelikož já i všichni mí kolegové v těchto podmínkách pracujeme už několik týdnů, ale ani to nás nezastaví od toho, abychom dělali svoji práci, jak nejlíp umíme.“   

Před tím nezbývá než smeknout a uvědomit, jak dobře na tom většina z nás je.

 

Zdroj: BoredPanda, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat