Právě vysíláme

Jak budou vypadat gameři za 20 let? Děsivý model Michael vám to ukáže!

9. dubna 2020 13:10
Jak budou vypadat gameři za 20 let? Děsivý model Michael vám to ukáže!

Gameři jsou lidé, kteří milují všemožné počítačové hry a často se při hraní natáčí na YouTube. Jejich celodenní vysedávání u počítače však rozhodně není zdravé a hrozí jim zdravotní problémy.

Vědci provedli výzkum toho, jak by mohl vypadat typický gamer za dvacet let. A nutno podotknout, že to rozhodně není osobnost, která by vás ohromila.

Společností On-line Casino byla vytvořena fiktivní postava, jenž dostala jméno Michael. Ta má přesně ukazovat, co dlouhé sezení u počítače může udělat s lidským tělem. Michael je tak tlustý, má kruhy pod očima, vypouklé břicho, nateklé kotníky, ekzém na kůži a kulatá ramena. Rovněž má bledou kůži z nedostatku vitamínu D a B12, křečové žíly způsobené špatným průtokem krve. Nedostatek slunečního světla pak vedl k plešatým skvrnám, zatímco jeho uši jsou chlupaté kvůli špatné cirkulaci vzduchu.

Světová zdravotnická organizace považuje v současnosti závislost na hraní videoher za duševní poruchu. Lidé trpící tímto problémem tak musí navštěvovat odborníky a začít se léčit.

Ačkoliv je postava Michaela děsivá, rozhodně nikdo netvrdí, že se v ní promění každý, kdo rád hraje hry. Je ovšem důležité, aby se to s vysedáváním u počítače nepřehánělo.

 

Zdroj: Ladbible.com

Články, které by tě mohly zajímat