Právě vysíláme

Jak často krmíte svého psa? Plná miska granulí po celý den je chyba

28. dubna 2021 20:08
Jak často krmíte svého psa? Plná miska granulí po celý den je chyba

Lidé mající domácí mazlíčky jim často před odchodem z domu nechávají nasypanou plnou misku granulí pro případ, že by jejich čtyřnohý miláček dostal hlad. To je ale chyba. Jak často bychom měli krmit psy?

Obecné pravidlo zní – krmte psa pravidelně. Pokud tak nečiníte, vystavujete psa zbytečně stresu, který může vést až ke zdravotním problémům. Vůbec největší chybou, kterou majitelé psů dělají, je ponechání jim plné misky granulí na celý den. To veterináři nedoporučují z toho důvodu, že tím lidé zvyšují u svých mazlíčků riziko nad váhy. Krmení by podle nich nemělo zůstat v misce déle než půl hodiny.

Jak často tedy psa krmit? Pokud máte štěňátko, záleží na tom, kolik má měsíců. Do dvou měsíců věku by mělo dostávat jídlo čtyřikrát až šestkrát denně, a to pouze v malých porcích. Postupně by se pak tato pravidelnost měla snižovat.

Dospělé psy stačí krmit jednou až dvakrát denně. A pokud majitel zvolí druhou variantu, pak je ideální dát psovi ráno menší a večer větší porci jídla. Co se pak psích seniorů týče, je lepší dávky navýšit na dvě až tři denně. Stejné pravidlo platí i pro psy v zátěži. A co je důležité – po každém jídle by čtyřnohý mazlíček měl zůstat alespoň dvě hodiny v klidu.

Zdroj: Brněnská drbna, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat