Právě vysíláme

Jak se stravují děti z různých koutů světa? Fotograf zvěčnil děti s jejich jídlem na celý týden!

28. června 2019 15:10
Jak se stravují děti z různých koutů světa? Fotograf zvěčnil děti s jejich jídlem na celý týden!

Jsme to, co jíme? To se snažil zjistit fotograf Gregg Segal, který se rozhodl navštívit různé kouty planety a zdokumentovat, jak se stravují děti z různých kultur. Jeho práce je nanejvýš zajímavá!

Fotograf v průběhu tří let navštívil celkem 9 zemí – USA, Indii, Malajsii, Německo, Francii, Itálii, Senegal, Spojené arabské emiráty a Brazílii. Pokaždé si vybral jedno dítě a společně s ním zachytil jeho týdenní stravu. Výsledné fotografie pak publikoval v knize s názvem Denní chléb: Co jedí děti po celém světě.

„Zaměřil jsem se na děti, protože jejich stravovací návyky začínají už v dětství a když nejsou dobré, je velmi obtížné je v dospělosti změnit,“ řekl fotograf, jehož práce je velmi zajímavá. Přesně totiž ukazuje, jak rozdílně se děti stravují, a zatímco někdo jí už v dětství zeleninu a ovoce, jiní se ládují hamburgery a sladkostmi. Podívejte se do naší galerie a přesvědčte se o tom, že v otázce stravování rozhodně nezáleží na tom, odkud dítě pochází, ale jaké jsou jeho návyky a především chutě.

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat