Právě vysíláme

Jake Paul tvrdí, že daruje 10 milionů dolarů na ukončení hladomoru. Má ale dvě podmínky

3. listopadu 2021 9:10
Jake Paul tvrdí, že daruje 10 milionů dolarů na ukončení hladomoru. Má ale dvě podmínky

Kolik peněz dokáže zastavit světový hladomor? Může k tomu dopomoct Elon Musk, coby nejbohatší člověk planety? Tak přesně tohle téma rezonovalo na Twitteru a nyní se k němu připojil i kontroverzní YouTuber, boxer a influencer Jake Paul.

Nenáviděný i milovaný Jake Paul se opět hlásí o pozornost a na Twitteru reagoval na tweety Elona Muska ohledně peněz, co by měl či neměl darovat na ukončení světového hladomoru. Zatímco ale majitel společnosti Space X žádá po OSN přesné vysvětlení, co by případně s jeho finančním darem 6 miliard dolarů provedli, a kam by peníze šli, Jake Paul má zcela jiné požadavky. „Hej, Elone, pokud daruješ 6 miliard dolarů, abys zastavil světový hladomor, daruji já 10 milionů dolarů, pokud tento tweet získá 690 tisíc sdílení,“ napsal influencer, jenž musí moc dobře vědět, že tweet takového čísla nedosáhne. Příspěvek je tak zjevně další volání po pozornosti, kterou má Jake moc rád.

 

Musk na Twitteru reagoval na prohlášení ředitele organizace Světového potravinového programu Davida Beasleyho, který vybízí největší světové miliardáře, aby se svými penězi pomohli potřebným. Podle webu CNN pak Beasley upozornil, že 6 miliard dolarů jsou pouhá 2 procenta Muskova jmění a zcela by vyřešily světový hladomor. Po Muskově vyjádření ovšem Basley uvedl, že jeho slova byla špatně formulována a šest miliard dolarů nevyřeší světový hlad, ale zabrání geopolitické nestabilitě, masové migraci a zachrání 42 milionů lidí, kteří jsou na pokraji vyhladovění.

Články, které by tě mohly zajímat