Právě vysíláme

Jako z Harryho Pottera. Brazilec vyrábí skutečná motorizovaná košťata

27. listopadu 2020 9:10
Jako z Harryho Pottera. Brazilec vyrábí skutečná motorizovaná košťata

Dva Brazilci vymysleli originální způsob, jak se lépe pohybovat v obvyklé dopravní zácpě v brazilské megalopoli Sao Paulo. Poutají přitom i pozornost okolí. Dopravní tepny brázdí na motorizovaných jednokolkách ve tvaru čarodějnických košťat.

Metly, na kterých devětatřicetiletý Vinícius Sanctus a osmadvacetiletý Alessandro Russo při jízdě sedí, připomínají svět knižního a filmového čarodějnického hrdiny Harryho Pottera.

Jednokolka však může jet rychlostí až 60 kilometrů za hodinu. Ovládá se podle dvojice jednoduše – jede tam, kam se řidič nakloní. Autoři nevšedního dopravního prostředku připouštějí, že jeho řízení vyžaduje zprvu praxi, ale je podle nich užitečný zejména v rušném městském provozu.

„Koště teď používám jako svůj dopravní prostředek a je to legrace,“ říká Russo, jenž jednokolku předvedl v oblečení, v němž by podle Reuters zapadl do fiktivní školy čar a kouzel v Bradavicích, již navštěvoval Harry Potter.

Dvojice Brazilců nyní plánuje jednokolky ve tvaru košťat vyrábět ve větším množství a prodávat je. Jedna podle nich přijde na 4 000 brazilských realů (přes 16 000 korun). „Náš konečný cíl je prodávat košťata světu a možná vytvořit novou variantu Famfrpálu, který bude hodně podobný tomu, jenž se hrál ve filmech s Harrym Potterem,“ dodal Russo.

 

 

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat