Právě vysíláme

Jaromír Jágr odmítl premiéra Babiše. Nechce se stát tváří očkovací kampaně

11. června 2021 15:57
Jaromír Jágr odmítl premiéra Babiše. Nechce se stát tváří očkovací kampaně

Jaromír Jágr odmítl nabídku premiéra Andreje Babiše na zapojení se do vládní kampaně za očkování proti koronaviru. Informaci přinesl web Seznam Zprávy.

Nejúspěšnější český hokejista nabídku odmítl s tím, že se sám očkovat zatím nedá, protože má v těle dost protilátek. Nástupkyně ministra zdravotnictví Martina Vašáková ovšem pro Seznam Zprávy uvedla, že Jágr se mýlí. „Někdo mu řekl, že je dobré si vyšetřit protilátky. A že když je má, tak se nemusí očkovat, že je to fajn. Tak to ale není. Ani Česká vakcinologická společnost nedoporučuje žádné vyšetření protilátek proti covidu,“ řekla serveru. I odborníci totiž tvrdí, že chybí jasná hranice dostatečného množství protilátek a nikdo tak neví, jak rychle mu budou protilátky ubývat.

Samotný Jaromír Jágr se k celé záležitosti nevyjádřil. V minulosti ovšem s premiérem na jiných kampaních spolupracoval a stal se jejich tváří.

Národní kampaň nese název Udělejme tečku za koronavirem. Jejím cílem je, aby se na očkování přihlásilo až 70 procent dospělých Čechů. Vytvořila ji iniciativa Cesta ven.

Články, které by tě mohly zajímat