Právě vysíláme

Jaromíra Jágra strčili na mantinel. „Kdybych neuhnul s hlavou, možná bych byl na vozíku,“ říká

3. září 2021 9:10
Jaromíra Jágra strčili na mantinel. „Kdybych neuhnul s hlavou, možná bych byl na vozíku,“ říká

Jaromír Jágr pravděpodobně nestihne start nové extraligové sezóny. V přípravném utkání proti Slavii ho domácí hokejisté zezadu tvrdě narazili na mantinel. Do kabiny sice odešel po svých, jeho zdravotní stav však není ideální. Má problémy s ramenem i hlavou.

„Nejsem na tom dobře. Jsou to dvě věci – hlava a rameno. Nevím, jestli stihnu začátek extraligy. Zatím to nevypadá dobře, ale všechno se může ještě změnit,“ uvedl Jágr s tím, že více bude vědět po návštěvě profesora Pavla Koláře.

V zápase proti Slavii ho u hrazení atakovali David Šteiner a Jindřich Barák. Na zákrok se hokejista zpětně díval a odsoudil ho. „Měl jsem souboj jeden na jednoho a druhý hráč mě zezadu strčil. Byl jsem tak blízko mantinelu, že už jsem si před sebe ani nestihl dát ruce. Měl jsem štěstí, že jsem uhnul hlavou. Kdybych s ní neuhnul, možná bych teď byl na vozíku… Takhle to odneslo rameno,“ prohlásil hokejista.

„Mrzí mě, že hráči k sobě v hokeji nemají úctu. Hokej je samozřejmě tvrdá hra a mělo by to tak i zůstat, protože o to je populárnější a zábavnější pro diváky. Na druhou stranu si ale hráči musejí uvědomit, že může dojít k nebezpečným situacím, jako se to teď stalo mně. Když je hráč čelem k mantinelu a kousek od něj, nemůžeš do něj zezadu takhle strčit. To je hrozně nebezpečný,“ vysvětlil Jágr novinářům s tím, že ho jako mladého zasáhla smrt Luďka Čajky ve Zlíně, když při dojíždění puku narazil na mantinel.

Články, které by tě mohly zajímat