Právě vysíláme

Jaromír Jágr zpátky na ledě, připsal si dvě asistence. V zahraničí žasnou

12. prosince 2022 11:34
Jaromír Jágr zpátky na ledě, připsal si dvě asistence. V zahraničí žasnou

Jaromír Jágr poprvé po 230 dnech nastoupil do zápasu. Majitel kladenských Rytířů nehrál kvůli zranění od dubnové baráže proti Jihlavě. Nyní hrozilo, že kvůli nedostatku hráčů prohraje Kladno kontumačně. Slavná osmašedesátka se tak rozhodla nastoupit.

„Můj start nebyl v plánu. Když jsme zjistili, že nám Liberec neodloží zápas, to bylo v pátek, tak jsme měli na tréninku deset hráčů, v sobotu nás bylo dvanáct. Hrozilo, že to bude kontumačně. Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo. Věděl jsem, že Chance liga se hrála, takže nám těžko někdo půjčí nějaké hráče. Takže jsem chtěl doplnit sestavu,“ vysvětlil Jágr svůj start.

V zápase si připsal hned dvě asistence. Nejdříve ve 37. minutě, když se jeho střela odrazila od zadního mantinelu, odkud ji Matyáš Filip dopravil do brány. Poté v 56. minutě,  když Jágrovu přihrávku před branku dopravil za Kváčova záda Matěj Beran. „Neblbněte, prosím vás,“ odpovídal s humorem sobě vlastní Jágr na otázku, co svému výkonu říká.

Padesátiletý hokejista nastoupil na led poprvé po 230 dnech. Naposled se postavil do zápasu v dubnové baráži proti Jihlavě. Jeho výkonu si všimli také zahraniční novináři, kteří nestačí žasnout. „Věčná kariéra Jaromíra Jágra pokračuje dál. Prosadil se hned v prvním zápase v sezóně,“ napsal například finský deník Iltalehti.

Ačkoliv však Jágr svému týmu pomohl dvěma asistencemi, vítězství se Rytíři nedočkali. Proti Liberci prohráli 3:7. „Jsme hrozně rádi, že jsme zápas zvládli. Bylo to pro nás moc důležité utkání. Nechceme doma rozdávat body. Jsme rádi, že tu všechny tři zůstávají. Byl tam důraz před brankovištěm, hodně jsme puky házeli na bránu, to nám hodně pomohlo,“ pochvaloval si liberecký Tomáš Filippi po zápase.

Zdroj: redakce, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat