Právě vysíláme

Je rozhodnuto: Nejvyšší soud konečně vynesl verdikt v případu Terezy Hlůškové

23. června 2022 12:15
Je rozhodnuto: Nejvyšší soud konečně vynesl verdikt v případu Terezy Hlůškové

Tereza Hlůšková strávila dlouhé čtyři roky v pekle. V pákistánském vězení seděla za pašování heroinu. Rozhodnutí soudu nebylo nikdy pravomocné. Podle nejnovějších informací, které přinesl Blesk, je Tereza definitivně nevinná.

Blondýnka z České republiky Tereza Hlůšková může slavit! Tereza byla nejvyšším soudem definitivně osvobozena,“ potvrdil zdroj pro Blesk. O její nevině rozhodl soudce Ijaz-ul-Hassan, který také zamítl odvolání, které proti jejímu osvobození podali celníci.

Hlůškovou pákistánští celníci zadrželi v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. V březnu 2019 byla Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě. Vloni v dubnu se proti verdiktu odvolala; rozsudek byl podle ní v rozporu s fakty a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí loni v listopadu dal za pravdu. Tereza byla ale po celou dobu přesvědčená o své nevině a nakonec se svými námitkami u odvolacích soudů uspěla.

Zproštěna všech obvinění byla již 1. listopadu minulého roku, jenže domů se vrátit nemohla. Celníci s rozhodnutím soudu nesouhlasili a Terezu ze země odmítali pustit. Do České republiky se mohla vrátit až koncem dubna.

Tereza Hlůšková se po návratu z vězení snaží žít normálním životem. Ačkoliv se nejdříve před veřejností skrývala, dnes se již nebojí vyjít ven.

Články, které by tě mohly zajímat