Právě vysíláme

Je to hloupost, Britové nejsou rasisté, řekl otec Meghan Markle a opřel se do Harryho

10. března 2021 9:10
Je to hloupost, Britové nejsou rasisté, řekl otec Meghan Markle a opřel se do Harryho

Celý svět mluví o šokujícím rozhovoru Meghan Markle a prince Harryho pro americkou moderátorku Oprah Winfrey. Manželé nejenže obvinili královskou rodinu z rasismu, ale prozradili i tajemství o falešné svatbě a špatných vztazích, které mezi nimi a britskou monarchií panují.

Převážně Meghan si v rozhovoru opravdu nebrala servítky a na královskou rodinu „práskla“ skoro vše, co mohla. Britskou monarchii obvinila z rasistického chování, když údajně nejmenovaný člen rodiny řešil, jakou barvu pleti bude mít ještě tehdy nenarozený syn Archie. Před televizními kamerami pak promluvila o tom, že byla monarchií „umlčena“ a rodina jí neposkytla pomoc, když pomýšlela na sebevraždu.

Ve sledovaném rozhovoru se probíralo opravdu mnoho témat a nejenom britská média nyní dopodrobna probírají vše šokující, co Meghan řekla. Rozhovor rovněž komentuje mnoho celebrit, expertů a bývalých kolegů vévodkyně ze Sussexu. Dva dny po zveřejnění dvouhodinového speciálu veřejně promluvil i otec Meghan Markle a ani ten si nebral servítky. Svou dceru však rozhodně nepodpořil…

.

Rasismus Britů je hloupost, míní Markle

Vztahy Meghan a Thomase Markla jsou velmi napjaté a vévodkyně s otcem přerušila kontakt. Thomas se ani nezúčastnil královské svatby, a právě to prý byla pro Meghan poslední tečka. Její otec však tvrdí, že o dceru stále stojí. „Podstatné je, že mě dcera neztratila. Ona učinila vyjádření, že mě ztratila, ale není to pravda, vždycky jsem tu byl pro ni a pořád tu jsem pro ni, pokud bude chtít. Všichni děláme chyby, ale já alespoň nikdy nehrál nahý kulečník ani jsem se neoblékal jako Hitler, jako to udělal Harry,“ řekl nyní Marklebritské televizi a narážel tak na velký skandál Harryho, kdy si ryšavý princ v době svého vzdorovitého období vyrazil na večírek v uniformě nacisty a na paži měl umístěn hákový kříž.

Thomas Markle rovněž okomentoval Meghanino nařčení, že britská královská rodina je rasistická. Podle něj je to hloupost a s rasismem mají naopak problém Američani. „Nemyslím si, že by britská královská rodina byla rasistická. Nemyslím si ani, že Britové jsou rasisté. Podle mě třeba Los Angeles je rasistické, Kalifornie je rasistická, ale ne Británie. Co se týče diskuze o tom, jakou barvu bude mít dítě nebo jak tmavé bude, hádám a doufám, že šlo jen o hloupou otázku. Může to být klidně jen tak, že se někdo trochu hloupě zeptal, nemusí jít přece hned o rasismus,“ míní Markle. „Celá tahle věc ohledně barvy dítěte a toho, jak by mohlo být tmavé, je hovadina,“ dodal.

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat