Právě vysíláme

Jedenáctiletý chlapec založil svůj vlastní second hand! Pomáhá tak chudým rodinám

5. března 2020 14:10
Jedenáctiletý chlapec založil svůj vlastní second hand! Pomáhá tak chudým rodinám

Zatímco většina dětí vchází v jedenácti letech pomalu do puberty, existují překvapivě i děti, které se vrhají do byznysu. Skvělým příkladem je pak Obocho Peters z Brooklynu!

Obocho je v pouhých jedenácti letech úspěšným podnikatelem a navíc klukem, který má srdce na správném místě. Je totiž generálním ředitelem second handu, který nejenže prodává levné oblečení, ale dokonce pomáhá i rodinám v nouzi. Kromě toho se v obchodě konají i přednášky o finanční gramotnosti, jenž jsou zcela zdarma.

Chlapec s nápadem otevřít svůj obchod přišel ve chvíli, kdy si přál k narozeninám hračky z filmu Avangeres, ale jeho matka si je nemohla dovolit. Díky tomu si uvědomil, že spousta rodin má problém i s tím, sehnat pro děti základní věci a v jeho hlavě se zrodil plán na otevření second handu.

Ceny v obchodě jsou opravdu nízké. Oblečení je k dostání maximálně za 200 korun a část zisků je navíc darována na dobročinné účely. Obocho je pak v obchodě každý den po škole a práce ho velmi baví. Nyní se mu navíc podařilo rozjet i on-line shop a věci tak může prodávat i přes internet.

 

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat