Právě vysíláme

Jediný přeživší David Horváth promluvil: Za havárií vrtulníku s Kellnerem zřejmě nebyla technická závada

9. dubna 2021 12:10
Jediný přeživší David Horváth promluvil: Za havárií vrtulníku s Kellnerem zřejmě nebyla technická závada

Zásadní posun ve vyšetřování tragické nehody. Vyšetřovatelé již mluvili s přeživším Davidem Horváthem, který jim poskytl „cenné informace“. Kellnerovi ostatky už zřejmě dorazily do Prahy.

Za havárií vrtulníku, ve kterém předminulou sobotu zahynul na Aljašce nejbohatší Čech a většinový vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner, zřejmě nebyla technická závada, ale souhra nešťastných náhod, povětrnostních a přistávacích podmínek.

 

V rozhovoru pro Radiožurnál to řekl ředitel skupiny PPF pro vztahy s veřejným sektorem Vladimír Mlynář. Podle něj to plyne z informací od přeživšího nehody Davida Horvátha. Mlynář ale doplnil, že věc musí posoudit vyšetřovatelé.

 

„Z toho, jak jsme mluvili s Davidem Horváthem, tak snad mohu jen říct, že nic nenasvědčuje technické poruše. Že to byla skutečně souhra nějakých nešťastných náhod, povětrnostních podmínek, přistávacích podmínek,“ řekl Mlynář.

Vyšetřovatelé už s Horváthem promluvili a on jim poskytl „cenné informace“. „Vyšetřovatelé a letecký expert měli možnost mluvit s přeživším pasažérem,“ sdělil šéf aljašské pobočky Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) Clint Johnson.

Horváthova výpověď bude podle Johnsona zanesena do předběžné zprávy, kterou vyšetřovatelé plánují zveřejnit 13. dubna.

Kellnerův soukromý Boeing 737NG společnosti PPF Group dnes přistál na pražském letišti. Letoun odstartoval ve čtvrtek po dvou dnech čekání z letiště v Anchorage na Aljašce. Podle deníku Blesk zřejmě do Česka přepravil rakev s ostatky nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Zdroj: ČTK, Blesk, Radiožurnál

Články, které by tě mohly zajímat