Právě vysíláme

Jiná doba, jiné mravy! 9 obrázků ukazujících rozdíl mezi dnešním světem a tím dřívějším

3. července 2016 19:10
Jiná doba, jiné mravy! 9 obrázků ukazujících rozdíl mezi dnešním světem a tím dřívějším

Ohlédneme-li se zpětně do minulosti, ať už jako pamětníci nebo jen posluchači vzpomínek našich rodičů, všimneme si docela zásadních rozdílů ve společnosti. Změna je život a ke každé době patří jiný styl. Je však dnešní moderní svět správným příkladem toho, jakým směrem bychom se měli ubírat?

Každý z nás minimálně jednou za život pocítí nostalgii a zavzpomíná si na staré dobré časy. Proč má k tomu ale důvod? Vždyť dnešní svět je světem vědy a techniky, pokroku a všemožných vychytávek, které nám usnadňují život.

Ano, moderní doba je v jistých ohledech velmi ohromující a nepřestane snad nikdy překvapovat svým postupováním vpřed. Ale co když se lidem více líbil ten klidný, neuspěchaný a pokorný život bez telefonů, počítačů a vychytralých aplikací? Kdysi by si lidé jen stěží dokázali představit, jaké všelijaké věci bude dnes možné používat a aplikovat.

I my se máme stále na co těšit. A také budeme jednou nostalgicky vzpomínat na dnešní časy, které sice jsou moderní, ale stejně jako jiné doby i ta naše bude za pár let jen pouhou historií.

Články, které by tě mohly zajímat