Právě vysíláme

Jiří Procházka vyzval Glovera Teixeiru. Proběhne zápas v Česku?

13. července 2022 9:10
Jiří Procházka vyzval Glovera Teixeiru. Proběhne zápas v Česku?

Jiří Procházka na svém instagramovém profilu oznámil, že v příštím zápase se chce postavit opět proti Gloveru Teixeirovi, kterého porazil v titulovém zápase polotěžké váhy. Vybral si ho z prostého důvodu – chce podat lepší výkon než 12. června v Las Vegas.

O dalším soupeři Jiřího Procházky se začalo spekulovat, jen co skončil jeho zápas proti Gloveru Teixeirovi, který se odehrál 12. června v Las Vegas. Devětadvacetiletý zápasník mu sebral titul šampiona v polotěžké váze, což se mu povedlo jako vůbec prvnímu Čechovi. Procházku by chtěli porazit Anthony Smith, Magomed Ankalajev nebo Jan Blachowicz, on si však vybral Glovera Teixeiru.

„Ne proto, že půjde znovu o velký zápas, má to jiný důvod – můj výkon v prvním zápase byl opravdu špatný. Ukážu vám, proč jsem šampion. Jasně, čistě a rozhodně. A také si myslím, že si to Glover zaslouží,“ uvedl Procházka na svých sociálních sítích.

O špatném výkonu hovořil již v minulosti. A kdyby Teixeiru v posledním kole nedonutil odklepat po rear naked choke, pravděpodobně by prohrál na body. Pro českého zápasníka šlo o třetí zápas v UFC, postaral se o největší úspěch českého MMA. Zahraniční média o souboji dvojice dokonce mluvila jako o nejlepším titulovém klání polotěžké váhy.

Jak mimo jiné Procházka potvrdil v Insta-Callu pro Evropu 2, snaží se vyjednat místo konání svého dalšího zápasu právě v České republice, konkrétně v pražské O2 areně. Pokud se mu to povede, budou moci tuzemští fanoušci tentokrát fandit Procházkovi přímo v místě události.

Články, které by tě mohly zajímat