Právě vysíláme

Jmění JEFFA BEZOSE pokořilo rekord! Zaměstnanci Amazonu však protestují, že jejích platy jsou malé

29. srpna 2020 9:10
Jmění JEFFA BEZOSE pokořilo rekord! Zaměstnanci Amazonu však protestují, že jejích platy jsou malé

Jmění Jeffa Bezose je opravdu neuvěřitelné. Šéf Amazonu se navíc stal ve středu historicky prvním člověkem na světě, jehož majetek překonal hranici 200 miliard dolarů, tedy 4,4 bilionu korun.

Ačkoliv Bezos letos některé akcie Amazonu prodal, stále se řadí mezi akcionáře této úspěšné společnosti a drží první místo v žebříčku nejbohatších lidí planety a hned za ním jsou Bill Gates (125 miliard dolarů) a Mark Zuckerberg (111 miliard dolarů). Ve středu akcie Amazonu vzrostly o necelé tři procenta, a tak se i Bezosovo jmění rozrostlo o pět miliard dolarů.

Ačkoliv je Amazon špičkou mezi e-shopy a převážně v koronavirové krizi se mu velmi dařilo, jeho zaměstnanci už tak spokojeni nejsou. Stále si totiž stěžují na malé platy a po zprávě o tom, že Jeff Bezos získal pár miliard navíc se rozhodli protestovat před jeho vilou ve Washingtonu a dokonce mu před pozemkem postavili repliku gilotiny.

„Řekněte mi jeden dobrý důvod, proč si nezasloužíme 30dolarovou minimální mzdu, když tento Bezos vydělává 4 000 dolarů za sekundu,” řekl portálu Business Insider Chris Smalls, který je bývalým pracovníkem Amazonu a často na veřejnosti kritizuje praktiky společnosti.

 

 

Zdroj: Twitter, Business Insider

Články, které by tě mohly zajímat