Právě vysíláme

Jméno Elona Muska se objevilo v 69 let staré knize o kolonizaci Marsu

12. května 2021 12:10
Jméno Elona Muska se objevilo v 69 let staré knize o kolonizaci Marsu

Děsivá náhoda? Elon Musk se objevil v téměř sedmdesát let staré knize vědce Wernhera von Brauna. A nejenže jeho postava nese totožné jméno jako zakladatel společnosti SpaceX, který stál zároveň u vzniku automobilky Tesla,, ale také stejně jako on by chtěl dostat lidi na Mars.

Elon Musk známý především jako zakladatel společnosti SpaceX, který stál zároveň u vzniku automobilky Tesla, se objevil v knize o kolonizaci Marsu. To by možná nebylo tak zajímavé, kdyby kniha nevyšla už před 69 lety, tedy téměř dvacet roků před Muskovým narozením. A nejenže se hlavní postava jmenuje Elon jako on, ale stejně tak se zasazuje o vyslání lidí na Mars.

Na knihu Muska upozornil jeden z jeho sledujících na Twitteru, když milionáři odpověděl na jeho tweet o osudu. „Když mluvíme o osudu, víš, že Von Braun v knize Mars Project z roku 1953 odkazuje na osobu jménem Elon, která by ráda obsadila planetu lidmi?“ zeptal se ho Toby Li.

„Jsi si tím jistý?“ odepsal mu na to Musk. Na to mu další ze sledujících dokonce poslal jednu z kapitol a upřesnil informace předchozího čtenáře. Elon se ale v knize vyskytuje spíše jako název pozice, kterou vykonává zvolený meritokratický prezident.“

Na to už Musk nereagoval, zpráva ho ale bezesporu zaujala. Jméno Elon přeci jen není ve světě tak časté, navíc když dotyčný touží dostat lidi na Mars stejně jako Musk.

Zdroj: Futurism, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat