Právě vysíláme

Jsou různé způsoby, jak zahnat nudu v karanténě. V Itálii hrají z oken ping-pong!

17. března 2020 16:10
Jsou různé způsoby, jak zahnat nudu v karanténě. V Itálii hrají z oken ping-pong!

Lidé uvěznění v karanténě kvůli koronaviru se snaží zahnat nudu různými způsoby. Někdo čte, uklízí, vaří, sleduje seriál a nebo sportuje.

Koronavir ve velkém zasáhl Evropu a počet nakažených bohužel stále přibývá. Nejvíce postihnutými evropskými zeměmi je pak Itálie a Španělsko. V první zmíněné zemi pak na vir už zemřelo přes 1 800 lidí.

Obyvatelé Španělska a Itálie jsou v karanténě a musí zůstat doma. Svůj volný čas se pak snaží využít různými způsoby a naštěstí jsou v zemích lidé, kteří nemyslí jen na sebe, ale snaží se pomáhat i ostatním. Španělský sportovní trenér Pedro Sanchez se například rozhodl, že vyrazí před bytovku a bude lidem poskytovat trénink před domem. Obyvatelé pak stojí na balkóně, sledují trenéra a opakují cviky po něm. Nejenže se tak budou dívat, ale mohou zůstat i v kontaktu se sousedy. „Myslím, že je důležité propagovat v této době zdravý životní styl. To, že lidé musí zůstat doma neznamená, že se nemohou hýbat,“ říká Sanchez, jehož speciální tréninky jsou velmi oblíbené.

I v Itálii se rozhodli zůstat aktivní. Na internetu se totiž objevilo video, jak dva sousedé hrají z oken umístěných vedle sebe ping-pong. Na italských balkónech navíc vznikají i spontánní koncerty a sousedé spolu komunikují, baví se a snaží se zapomenout na těžkou dobu, kterou nyní jejich země prochází.

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat