Právě vysíláme

Kalifornie v plamenech: Mezi postižené patří například MILEY CYRUS, či herec GERARD BUTLER

12. listopadu 2018 16:10
Kalifornie v plamenech: Mezi postižené patří například MILEY CYRUS, či herec GERARD BUTLER

Divoký požár Woolsey v jižní Kalifornii zasáhl domy známých hudebníků a hollywoodských hvězd. Hasičům se požár v oblasti Malibu zatím stále nepodařilo zkrotit a tisíce lidí musely oblast evakuovat. Severní Kalifornie je na tom hůř – tamní požár Camp si vyžádal desítky mrtvých a stal se tak nejhorším divokým požárem v historii Kalifornie.

Malibu v plamenech

Známí obyvatelé města Malibu sdíleli svoje zážitky na sociálních sítích, kde zároveň vyjádřili podporu místním hasičům. Miley Cyrus na Twitteru uvedla, že její dům už nestojí, ale jí a její rodině se naštěstí povedlo utéct včas. Smutnou zprávu měl pro fanoušky i herec Gerard Butler, známý například z filmu 300: Bitva u Thermopyl, či hudebník Robin Thicke. Oba muži přišli kvůli požáru o dům. Mezi evakuovanými je například i zpěvačka Lady Gaga, či rodina Kardashianů.

Herec Gerard Butler přišel kvůli divokému požáru o dům

Kromě materiálních škod si požár v Malibu vyžádal dvě lidské oběti. Kalifornský guvernér Jerry Brown poprosil amerického prezidenta Donalda Trumpa o to, aby požáry označil za vážnou katastrofu. Prezident by tak mohl uvolnit víc peněz z federální rezervy pro pomoc hasičům v postižených oblastech.

Nejhorší divoký požár v historii

V severní Kalifornii je situace ještě tristnější. Kvůli divokému požáru Camp, nedaleko malého města Paradise, zemřelo zatím 29 lidí a 228 obyvatel je nezvěstných. Hasiči nadále s tamním požárem bojují a zdá se, že se situace v brzké budoucnosti nezlepší.

Hasiči bojují s divokými požáry po celé Kalifornii

 

Zdroj: BBC, Independent, Instagram

Videorozhovor: Kde se kapele Mydy Rabycad nejlépe koncertovalo a mají někdy ponorku?

Články, které by tě mohly zajímat