Právě vysíláme

Kam až můžete na vycházku se svým psem a kdy? Nové nařízení naštvalo spoustu pejskařů

2. března 2021 16:25
Kam až můžete na vycházku se svým psem a kdy? Nové nařízení naštvalo spoustu pejskařů

Kvůli pandemii koronaviru vláda od pondělka výrazně omezila pohyb lidí.

Nadále platí zákaz vycházení po 21:00 hodině večerní a před 5:00 hodinou ranní. Výjimkou je cesta do práce (například na noční směnu) či venčení vašeho psího mazlíčka. Nově ovšem i tady určité omezení platí.

Podle vládního nařízení se v této době můžete se psem pohybovat pouze 500 metrů od svého bydliště. Při vycházce tedy u sebe musíte mít doklad, kterým se můžete v případě kontroly policistům legitimovat a doložit, že jste neporušili dané opatření. Jak to ale uděláte, pokud bydlíte jinde, než kde máte trvalé bydliště zapsané v dokladech?

„Bydlím v pronájmu, trvalé bydliště mám v jiné městské části, to u sebe budu muset při večerním venčení nosit smlouvu o podnájmu?“ Rozčiluje se v chatovacím fóru František. Rózinka zase píše: „Podnájem má na sebe napsaný kamarádka, bydlíme v bytě spolu, pokud mě bude policie při venčení kontrolovat, nemám co, bych jim předložila.“

V prvních dnech bude policie při kontrolách benevolentnější, od poloviny týdne už ale tak tolerantní nebude, uvedl náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek.

Přes den se se psem můžete pohybovat pouze na území své obce, nikoliv celého okresu. To samé platí pro vycházky, běh a další sportování.

Na internetu se samozřejmě hned objevily vtipy, jak nové restrikce obejít. Co si o situaci myslíte?

 

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat