Právě vysíláme

Kam s dětmi za zvířátky? Zde jsou ty nejkrásnější ZOOLOGICKÉ ZAHRADY v ČESKU!

4. července 2018 11:19
Kam s dětmi za zvířátky? Zde jsou ty nejkrásnější ZOOLOGICKÉ ZAHRADY v ČESKU!

To, že zoologické zahrady patři v Česku mezi nejoblíbenější turistické cíle, není žádné překvapení. Výlet do překrásných míst plných zvířat totiž vždy potěší úplně každého.

Do ZOO můžete navíc vyrazit jak s dětmi, tak pouze s partnerem, nudit se nebudete nikdy. My vám nyní přinášíme ty nejlepší zoologické zahrady v Česku, které stojí za to navštívit.

  1. Zoologická zahrada Praha

ZOO v pražské Troji je největší v Česku a patři mezi nejkrásnější zoologické zahrady v Evropě. Osudy zvířat pražské zoo navíc často sleduje i celý náš národ. V úchvatném areálu se dá skvěle strávit celý den – zavítat můžete třeba do pavilonu Indonéské džungle, do Afrického domu nebo Vodního světa. Navštívit můžete i rozsáhlý pavilon goril, šelem, žiraf nebo i slonů. V celém areálu se navíc nachází nespočet restaurací, hřišť a dětských koutků.

  1. Zoologická zahrada ve Zlíně

Zlínská ZOO patří mezi velmi oblíbená turistická místa celé Moravy. Ročně ji navštíví skoro půl milionu lidí. V areálu se nachází přes 211 druhů zvířat z celého světa. Návštěvníci se mohou svést i vláčkem a ty nejmenší sveze po ZOO i roztomilý poníci.

ČTĚTE TAKÉ: To je výhled! Které rozhledny v Česku stojí za to navštívit?

  1. ZOO v Liberci

Zoologická zahrada v Liberci je nejstarší zoologická zahrada v Česku. V jejím 13 hektarovém areálu je chováno více než 170 druhů zvířat. Mezi jejími úspěchy je odchování samečka takina zlatého, oslů somálských, orlů kamčatských, orla nejmenšího nebo orlosupů bradatých. Příjemné prostředí areálu doplňují četná občerstvení i dětský koutek s kontaktní zoo, průlezkami, elektroautíčky a vláčkem. Nikdy tedy nehrozí, že by se vaše ratolesti na místě nudily.

  1. Safari ve Dvoře Králové

Co je pýchou města Dvůr Králové? Bezesporu africké safari! To se rozkládá se na ploše necelých 30 hektarů a při projížďce menšími autobusy máte možnost vidět antilopy, zebry nebo pelikány. Areál navíc nabízí speciální safari kemp, kde můžete bez problémů přespat.

Zdroj: ZOO Praha, Safari Dvůr Králové, Wikipedia

Galerie: Psi, kteří prostě milují vodu

Články, které by tě mohly zajímat