Právě vysíláme

Kam se poděla zubožená exotická zvířata ze ZOO koutku hrůzy ve STUDENCI?

12. června 2018 7:10
Kam se poděla zubožená exotická zvířata ze ZOO koutku hrůzy ve STUDENCI?

Před pár měsíci pohoršila veřejnost zpráva o hrozivém stavu exotických zvířat živořících v zařízení, které mělo být oázou pro ně i pro návštěvníky. Místo toho se ale stala jejich noční můrou.

Michal Novák chtěl vybudovat ZOO koutek, kde by návštěvníkům umožnil pozorovat exotická zvířata zblízka. Zvířata, ke kterým se člověk běžně dostane jen v zoologických zahradách. Jeho ZOO mělo mít mnohem domáčtější, rodinný charakter.

Na začátku možná dobrý úmysl se ovšem zvrtl v cosi děsivého. Pracovníci Státní veterinární správy po několika upozorněních od náhodných návštěvníků a osobních návštěvách dospěli k závěru, že ve Studenci skutečně není vše v pořádku.

Pes dingo, šakali, hyeny, krokodýl, tygřice, lev, vlk… Ti všichni byli drženi v prostorách bez výběhů, byli vyhublí a ve zbědovaném stavu.

Veterinární správa udělila majiteli tučnou pokutu a nařídila mu se zvířat zbavit. Kde ovšem skončila, nemá ponětí. Měla putovat do schváleného chovu a o jejich převozu měli být úředníci informováni. O ničem ovšem neví.

Podle slov majitele je objekt již vyklizen a všichni jeho obyvatelé jsou pryč. „Kde ale?,“ ptají se konsternovaní milovníci zvířat.

 

Zdroj: Facebook

FOTKY PRO OTRLÉ: Pohozený v trávě, uplakaný, hladový a hlavně strašně nemocný

Články, které by tě mohly zajímat