Právě vysíláme

Kamara obvinil Kúdelu z rasismu, sám teď ale urazil papeže

19. května 2021 9:10
Kamara obvinil Kúdelu z rasismu, sám teď ale urazil papeže

Glen Kamara před několika týdny označil Ondřeje Kúdelu za rasistu, nyní však čelí obdobnému obvinění on sám. Během oslav z povedené sezóny měl spolu s dalšími hráči Rangers použít slova „Fuck The Pope“, která v překladu znamenají „Je*at papeže“.

Březnové utkání Slavie Praha proti Glasgow Rangers, které se odehrálo v rámci Evropské ligy, proběhlo ve velmi vypjaté atmosféře. Došlo v něm hned k několika tvrdým zákrokům, které odnesl nejhůře brankář Ondřej Kolář, jenž skončil na nosítkách. Utkání pak vygradovalo obviněním Ondřeje Kúdeli Glenem Kamarou z rasismu.

Za údajné nevhodné výrazy dostal hráč Slavie stopku na deset utkání a přišel tak také o nadcházející EURO 2020. Proti rozhodnutí se Kúdela odvolal a situace se dále vyšetřuje. Příští středu by mělo dojít k ústnímu projednání, které proběhne online.

V souvislosti s rasismem a Kamarou však nyní řeší ve Velké Británii další incident. Tentokrát to měl být právě hráč Rangers, kdo se měl dopustit urážek, a to dokonce samotného papeže. V uniknutém videu lze vidět hráče Rangers oslavující svou celosezónní neporazitelnost písní Sweet Caroline, ovšem s poupraveným textem. Bouří se kvůli němu především fanoušci Celticu, fotbalového rivala ze stejného města, jehož hráči veskrze vystupují jako katolíci. O Rangers je naopak známo, že se hlásí k protestanství.

Mezi zpívajícími hráči hledali fotbaloví příznivci zejména právě Kamaru, který před několika týdny rozpoutal kauzu ohledně rasistických urážek. I kvůli tomu ho nyní fanoušci na sociálních sítích odsuzují a označují za pokrytce.

Na Twitteru se k obvinění vyjádřil také Jaroslav Tvrdík, majitel Slavie Praha. „Myslím, že otázku věrohodnosti svědectví čas celkem názorně objasnil. Svět by byl skvělý, kdyby se vše měřilo stejnými kritérii,“ uvedl.

Zdroj: Sport, ČTK, Twitter, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat