Právě vysíláme

Kampaň na TikToku nebude. YouTubeři vrátí vládě všechny peníze

31. ledna 2021 13:10
Kampaň na TikToku nebude. YouTubeři vrátí vládě všechny peníze

Influenceři a youtubeři Anna Šulcová a Jakub Gulab se stali v posledních dnech terčem kritiky za spolupráci s vládou na kampani o vyvracení dezinformací o očkování. Nyní se dvě osobnosti českého internetu rozhodli k radikálnímu řešení.

Anna Šulcová a Jakub Gulab natočili sedm videí pro několik sociálních sítí a jejich první video bylo zveřejněno i na mezi mladými lidmi velmi oblíbeném TikToku. Vláda pak měla firmě Jakuba Gulaba poslat podle smlouvy půl milionu korun, přičemž oba youtubeři tvrdí, že do jejich kapsy nešly peníze žádné.

Kampaň sklidila velmi kritické ohlasy a i podle mnohých marketingových expertů jsou zatím publikovaná videa velmi nepovedená, nesdělují podstatné informace a spolupráce s influencery je i špatně načasovaná. Oba youtubeři  tedy nakonec vydali prohlášení, ve kterém sdělují, že v kampani nebudou pokračovat. „Úřad vlády chtěl tento projekt rozšířit i mezi co nejširší veřejnost a jednotlivé videospoty napříč sociálními sítěmi sponzorovat. I s touto částí jsme byli připraveni pomoci a výsledky kampaně transparentně a veřejně sdílet. Moc mě mrzí, jak se k tomu lidé postavili, a tak to nyní po negativních ohlasech odmítneme a peníze na nákup reklamního prostoru nebudou využity,“ napsali na své sociální sítě. Peníze vložené za reklamu pak budou prý navráceny vládě.

 

Zdroj: Twitter

Články, které by tě mohly zajímat