Právě vysíláme

Kanoistka Fišerová dostala za účast na olympiádě štěně

2. srpna 2021 15:44
Kanoistka Fišerová dostala za účast na olympiádě štěně

Kanoistka Tereza Fišerová věděla, že může na olympijských hrách v Tokiu vybojovat medaili. Od rodičů za ni měla slíbené štěně. Po nevydařené finálové jízdě obsadila šesté místo při premiéře své kategorie v olympijském programu vodního slalomu a doufala, že i přesto, že nepřiveze domů medaili, se štěněte dočká. Nakonec ho nezískala od rodičů, ale od rodného města.

Jednoho psa měla, druhého si přála. „Snila jsem o medaili, ale spíš mě asi mrzí to štěně, které za medaili mělo být. Měla být border kolie, když přivezu medaili z olympiády. To mě trošičku mrzí, ale doufám, že třeba si rodiče pobrečeli taky a slitují se nade mnou,“ uvedla po finále, do kterého postoupila ze druhého místa.

Pak se ale její jízda začala sypat. „První záběry se mi jelo dobře, v hlavě jsem byla hodně srovnaná. Necítila jsem ani žádnou nervozitu, ale bohužel po té jedničce jsem byla trochu víc vlevo, než jsem chtěla, a ve dvojce mě nevzal ten váleček, což byl asi začátek konce,“ popisovala kritický moment závodu. Pak už se chyby nabalovaly, dvakrát se dotkla branky a nevyšla jí ani poslední protivodná branka. „Ale bojovala jsem a myslím, že mi tohle všechno přinese vzácnou zkušenost, protože určitě nehodlám končit a budu bojovat i o další olympiádu,“ řekla odhodlaně.

Úřadující vicemistryně Evropy měla dost sil, ale chyby už nemohla napravit. „Samozřejmě jsem cítila, že už jsou ruce trochu unavené, ale myslím, že za zimní přípravu jsem tohleto zažila nespočetněkrát, a mohla jsem. Do cíle už jsem spíš viděla, že to nebude stačit, byla jsem smutná a poslední záběr jsem vypustila. Ale jinak celou jízdu jsem jela na 100 procent,“ vykládala třiadvacetiletá reprezentantka.

Ta se vysněného štěněte přeci jen dočkala. Nedostala ho však od rodičů, nýbrž od města Roudnice nad Labem, ze kterého pochází. „Netřeba slov. Děkuji moc Roudnici za toto nádherné překvapení hned po příjezdu,“ uvedla na Instagramu.

Články, které by tě mohly zajímat