Právě vysíláme

KANYE WEST zaplatí vysokoškolské poplatky dceři GEORGE FLOYDA

6. června 2020 9:10
KANYE WEST zaplatí vysokoškolské poplatky dceři GEORGE FLOYDA

Americký rapper Kanye West podpoří rodinu zesnulého Afroameričana George Floyda štědrým finančním darem. Autor hitu Love Lockdown zaplatí univerzitní poplatky dceři Gianně Floyd a pomůže i jiným rodinám, které se staly oběti rasistických úroků.

Úctyhodné rozhodnutí

Kanye West oznámil serveru CNN, že sestavil speciální fond s názvem 529 Education Plan. Tento projekt zaplatí šestileté Gianně Floyd všechny vysokoškolské poplatky, což je ve Spojených státech opravdu tučná suma.

Spolu s tímto plánem daroval americký rapper 2 miliony dolarů rodinám Ahmauda Arberyho a Breonny Taylor. West chce rovněž podpořit afroamerické firmy, které se kvůli pandemii koronaviru ocitly ve finančních nesnázích.

Rodák z Atlanty se tak přidává k rostoucímu počtu celebrit, kteří vyjádřily podporu Georgi Floydovi a jiným obětem rasistických útoků. Britský herec John Boyega, známý především jako Finn z filmové série Hvězdné války, v londýnském Hyde Parku dokonce pronesl emotivní projev na podporu černošských komunit po celém světě. K ukončení rasistických útoků a systematického rasismu ve Spojených státech vyzvala i Beyoncé a její manžel Jay-Z, Rihanna, herečka Viola Davis či pilot Formule 1 Lewis Hamilton.

Zdroj: CNN, LadBible, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat