Právě vysíláme

Kapela RAMMSTEIN veřejně podpořila ruskou komunitu LGBT! Dva členové kapely si během koncertu dali pusu

1. srpna 2019 9:10
Kapela RAMMSTEIN veřejně podpořila ruskou komunitu LGBT! Dva členové kapely si během koncertu dali pusu

Německá kapela Rammstein veřejně podpořila ruskou komunitu LGBT během koncertu v Moskvě. Na nezapomenutelném vystoupení si dva členové kapely dali před publikem pusu – chtěli tak protestovat proti postoji ruské vlády, která tyto skupiny utlačuje.

Skvělé gesto

Kapela Rammstein na sebe rozhodně umí strhnout pozornost. Německá metalová kapela během svého letošního turné oslnila fanoušky po celé Evropě. Fanoušci tuto skupinu zbožňují nejen kvůli dechberoucí pyrotechnice, která zdobí jejich vystoupení, ale i díky vstřícným gestům, jímž kapela během koncertů předvádí pro svoje fanoušky.

Jedno z takových gest měli možnost vidět fanoušci v Moskvě, kde během písničky Auslander k sobě přiběhli kytaristé Paul Landers a Richard Kruspe a políbili se.

Text v překladu zní:
Rusko, milujeme tě!

Tímto dojemným gestem podpořila kapela Rammstein komunitu LGBT v Rusku, kde postoj tamní vlády a společenské normy často komplikují život. Není to poprvé, co se německá kapela zastala práv komunity LGBT – hlavní zpěvák Till Lindemann na koncertě v Polsku zdvihl nad hlavou duhovou vlajku. Charismatický hudebník se tak chtěl zastat práv LGBT i v této zemi, kde se komunita často ocituje pod palbou kritiky.

Zdroj: NME, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat