Právě vysíláme

Kapitán jaderné ponorky radí, jak úspěšně zvládnout domácí izolaci

9. dubna 2020 9:10
Kapitán jaderné ponorky radí, jak úspěšně zvládnout domácí izolaci

Bývalý kapitán britské jaderné ponorky HMS Turbulent prozradil několik cenných tipů, jak přežít v domácí izolaci! Co jeho radám říkáte?

Zajímavé tipy

Bývalý britský námořní kapitán Ryan Ramsey v rozhovoru pro BBC uvedl, jak se on i členové jeho posádky udržovali při smyslech na jaderné ponorce HMS Turbulent. Ramsey byl kapitánem této ponorky v letech 2008 – 2011. Při jedné plavbě prý neviděl denní světlo přes 200 dní!

Jak to tedy zkušený kapitán se svojí posádkou zvládli? Prý se drželi pěti základních pravidel, která je držela při smyslech.

Pravidlo číslo 1: Vytvořte si denní rutinu a držte se jí

Podle kapitána Ramseyho je nesmírně důležité si vytvořit denní rutinu. Pokud tak učiníte, čas poběží rychleji a vaše tělo se lépe přizpůsobí svému neměnícímu se okolí.

Pravidlo číslo 2: Ukliďte si

Zní to banálně, ale udržovat si úklid a kvalitní osobní hygienu vám zvýší sebevědomí. Pokud pracujete z domova, tak vám to rovněž zlepší schopnost se soustředit na práci.

Pravidlo číslo 3: Udělejte si čas sami pro sebe

Kapitán Ramsey klade důraz na to, že je třeba se odpojit od negativních zpráv z okolního světa. Je důležité být informovaný o aktuálním dění, ale zároveň musíme dbát na naše duševní zdraví.

Pravidlo číslo 4: Minimalizujte konflikty

Je téměř nevyhnutelné, že se s někým v této době dostanete do jakéhosi konfliktu, a to nejspíš kvůli maličkosti, říká bývalý kapitán HMS Turbulent. Dlouho trvající konflikty ovšem můžou negativně ovlivnit naší psychiku a duševní zdraví, a tak je důležité najít způsoby, jak se jim vyhnout. Jedna z možností třeba je, že si sami skočíte na procházku!

Pravidlo číslo 5: Komunikujte

Podle Ryana Ramseyho je nesmírně důležité, abychom se v této době svěřovali se svými vlastními pocity a bavili se otevřeně. Pokud tak učiníme a udržíme pravidelný kontakt se rodinnými členy (samozřejmě v naší situaci přes video či sociální sítě), pomůže nám to se postavit výzvám, které tato nejistá doba přináší.

 

Zdroj: BBC, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat