Právě vysíláme

Karbanátek z knírače, grilovaná chrtí žebra či čivava s karamelem. Na tyto a další pochoutky láká návštěvníky první psí restaurace u nás DOGHEAVEN

13. dubna 2018 10:10
Karbanátek z knírače, grilovaná chrtí žebra či čivava s karamelem. Na tyto a další pochoutky láká návštěvníky první psí restaurace u nás DOGHEAVEN

V podtitulu si pak přečtete poněkud troufalé motto Láska prochází žaludkem a v nabídce najdete záložky jako Jídelní lístek či Výkup psů.

V nabídce jídel si pak můžete vybrat z řady „delikates“ typu:

  • Polévka s játrovými knedlíčky (vlčák a bernardýn)
  • Čivava s karamelem
  • Bischon na tatarský způsob
  • Grilovaný vlčák na česneku
  • Jezevčík na brusinkách
  • Plíčky z bernardýna, a podobně.

V záložce Výkup psů se dočtete o tom, že pokud jste dostali nevhodný dárek, máte psa, který neposlouchá, či se u vás objevila alergie na psí srst, vykupuje restaurace celoročně zdravé psy do 5 let a přiložen je i přesný ceník.

No chvíli vám to potrvá, než si v nabídce vlevo kliknete na Manifest, kde se vaše podezření, že se určitě MUSÍ jednat o ŽERT, potvrdí. Doslova se dočtete toto:

Výkup psů se nekoná! Tímto osvětlujeme otázku zda jsou tyto stránky realita nebo vtip.

Takže, tato restaurace je (byla) pouze virtuální. Chceme vyvolat diskuzi na otázku proč se někdo  pohoršuje nad zabíjením domácích mazlíčků a na druhé straně toleruje hromadná jatka hospodářských zvířat?  Proč některé druhy zvířat jsou degradovány na předmět průmyslové výroby a prožijí tak ubohý krátký život, kdežto jiné druhy si užívají mnohdy až bizarního luxusu?

V masném průmyslu je vše je zmechanizováno a baleno do obalů nijak neevokujících smrt. V supermarketu si kupujete úhledné balíčky s anonymní mrtvolou. Pokud by na tomto balíčku byl nápis „sousedův Alík“ patrně by si tento produkt málokdo koupil. Jak to, že se vám hnusí pohled na ogrilovaného psa a při pohledu na opečenou kachnu přemýšlíte o zelí a knedlíku? Je v tom jistá psychická deformace. Zvířata pociťují přeci utrpení a bolest stejně jako člověk.

Tvůrci serveru Dogheaven.cz

Komentáře v záložce Diskuze jsou pak dosti různorodé, ale většina příchozích návštěvníků webové stránky zdá se přistupuje k osobitému způsobu protestu autorů s pochopením.

Nakonec mrkněte se sami.

Trýznitelům zvířat bude možná hrozit až 8 let za mřížemi. Které politické strany návrh podpoří a které ne?

Články, které by tě mohly zajímat