Právě vysíláme

Karel III. je zpět v Londýně, čeká ho pokračování léčby

14. února 2024 8:10
Karel III. je zpět v Londýně, čeká ho pokračování léčby

Britský král Karel III. se dnes vrátil z východoanglického Sandringhamu do Londýna, kde ho čeká další léčba nedávno diagnostikované rakoviny. I

Buckinghamský palác minulý týden oznámil, že lékaři panovníkovi diagnostikovali rakovinu, kvůli které odkládá veřejné akce. O jaký typ rakoviny jde, oznámeno nebylo, ale podle britských médií nejde o rakovinu prostaty, kvůli jejímuž zbytnění na konci ledna podstoupil zákrok. Karel III. zatím pokračuje v některých soukromých i v administrativních povinnostech a hodlá nadále pořádat každotýdenní audience pro premiéra.

Pětasedmdesátiletý Karel III. a jeho žena, královna Camilla, přiletěli v úterý helikoptérou do areálu Buckinghamského paláce ze svého sídla Sandringham v Norfolku ve východní Anglii. Panovník byl spatřen, jak mává svým příznivcům, než společně s chotí odcestoval do nedalekého paláce Clarence House.

Král minulý týden podstoupil první léčbu rakoviny. Poté se poprvé od oznámení diagnózy objevil v kostele svaté Máří Magdaleny v Sandringhamu. O víkendu prostřednictvím Buckinghamského paláce poděkoval veřejnosti za četné vzkazy podpory, kterých se mu dostalo. Camilla, která pokračuje v plnění svých královských závazků, minulý týden uvedla, že jejímu manželovi je „za daných okolností velmi dobře“.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat