Právě vysíláme

Kauza Dominika Feriho bude pokračovat. Novináři chystají druhý díl článku

9. června 2021 11:58
Kauza Dominika Feriho bude pokračovat. Novináři chystají druhý díl článku

Bývalý poslanec Dominik Feri je v Česku stále tématem číslo jedna a nadále se řeší jeho závažná obvinění ze sexuálního zneužití několika mladých dívek. Jak bude kauza pokračovat? To přiblížila novinářka, jež se svým kolegou napsala článek, kvůli kterému Feri skončil v politice.

Apolena Rychlíková pracuje jako redaktorka publicistického serveru A2larm a společně s novinářem Jakubem ZelenkouDeníku N vydala článek, jenž pojednává o svědectví žen, na které měl být vyvinut sexuální nátlak ze strany dnes již bývalého poslance a hvězdného mladého politika Dominika Feriho. Několik dívek Feriho viní z toho, že je v opilosti i přes výslovný nesouhlas přinutil k pohlavnímu styku a s některými jednal i urážlivým způsobem.

Feri se ke kauze ihned vyjádřil na Instagramu, kde napsal, že ačkoliv sexuální zneužití odmítá, ne vždy se k opačnému pohlaví choval jako gentleman. Později pak oznámil rezignaci na post poslance a odešel z politiky. Obvinění začala řešit i Policie České republiky.

Kauza znovu ve společnosti otevřela téma sexuálního násilí u žen a řada obětí se rozhodla promluvit o svých zkušenostech. Pro web Reflex.cz poskytla rozhovor i samotná Rychlíková, která uvedla, že s kolegou připravuje druhý díl článku o Ferim. „Připravuje se další díl. Jsou v něm další svědectví. Jsou různě závažná,“ řekla novinářka a uvedla, že za svou prací si stojí.

Články, které by tě mohly zajímat