Právě vysíláme

Každý den ujde tři kilometry po rukou, aby se dostal do školy. Příběh chlapce s vážným handicapem tě dojme

14. srpna 2021 9:10
Každý den ujde tři kilometry po rukou, aby se dostal do školy. Příběh chlapce s vážným handicapem tě dojme

Známe to všichni – často si stěžujeme na naše problémy a když pak vidíme, jaké hrůzy se ve světe dějí, zastydíme se. Naše starosti jsou totiž na rozdíl od opravdových problémů naprosté banality!

My vám dnes představíme příběh malého chlapce, který je jasným důkazem toho, že na planetě je mnoho lidí, kteří jsou na tom mnohem hůř než my, ale na rozdíl od nás neremcají a přijímají život takový, jaký je.

8letý chlapec z Indonésie jménem Mukhlis Abdul Holik se narodil s nedostatečně vyvinutými nohami a není schopen vůbec chodit. Jeho velkým přáním však vždy bylo chodit do školy, jenž je od domova vzdálena tři kilometry a cesta k ní je plná skalnatého terénu, po kterém jen stěží projede invalidní vozík.

Protože ale na škole trval, rozhodl se, že cestu zvládne za každou cenu. Brzy se naučil chodit po rukou a nyní je jeho docházka stoprocentní.

Cesta do školy je pro chlapce samozřejmě velmi namáhavá. Část úseku ho nese otec na zádech, ale polovinu cesty musí Mukhlis zvládnout sám, a to i za nepříznivého počasí.

Je to prostě frajer!

 

Články, které by tě mohly zajímat