Právě vysíláme

Kážou vodu, pijí víno. Poslanci v době nejpřísnějších opatření obědvají v parlamentní restauraci

22. ledna 2021 16:35
Kážou vodu, pijí víno. Poslanci v době nejpřísnějších opatření obědvají v parlamentní restauraci

Vláda kvůli koronavirovým opatřením zavřela restaurace, hospody i bary už v polovině prosince. Mnohé stravovací podniky jsou na pokraji krachu, jiné fungují alespoň formou výdejních okének. Pro parlamentní restauraci však platí jiná pravidla.

Když měl včera hudebník a člen Trikolóry Petr Štěpánek pracovní schůzi v Parlamentu České republiky, nestačil se divit. „Obědval jsem v restauraci. V legálně otevřené restauraci. Pohodička. Čisté ubrusy, příjemná atmosféra, milí číšníci, jídelní lístky, slušný výběr jídel, cenová láce. A hlavně, žádní policisté, žádné kontroly, žádná komanda, žádné pokuty,“ popsal na svých facebookových stránkách.

Příspěvek během pár hodin sdílelo před deset tisíc osob. Ačkoliv je závodní stravování oficiálně povoleno, spoustu lidí fotografie obědvajících poslanců pobouřila. Polemizují navíc nad tím, zda se ještě jedná o závodní stravování, pokud vás obsluhuje číšník a můžete se jídlo vybrat z jídelního lístku.

„Nebylo by totiž vůbec na škodu, kdyby i politici na vlastní kůži pocítili dopady svých rozhodnutí. Konkrétně kdyby i v Parlamentu namísto restaurací fungovalo pouze výdejní okénko. Nebo kdyby si i poslanci a ministři museli do práce vzít jídlo v kastrůlku. Nebo kdyby si po ránu museli na cestu namazat housku se salámem. Nebo kdyby i oni museli během oběda vyběhnout do ulic a tam v mrazu a na stojáka u výdejního okénka zhltnout hamburgera či párek v rohlíku,“ uvedl Štěpánek.

„U vedlejšího stolu obědvali Piráti, u dalšího komunisté, o kus dál okamurovci a socani, modří ptáci a černoprdelníci taky, no prostě politici celého spektra a v rohu sám předseda vlády s předsedou poslaneckého klubu ANO,“ upozornil Štěpánek také na Andreje Babiše, který v minulosti odsoudil návštěvu restaurace Rio’s Romanem Prymulou.

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat