Právě vysíláme

Kde se v horkých dnech zchladit? Přinášíme tipy na nejlepší přírodní koupaliště v ČR!

31. července 2018 13:42
Kde se v horkých dnech zchladit? Přinášíme tipy na nejlepší přírodní koupaliště v ČR!

Horké dny jsou tu! A jaký je nejlepší způsob trávení volného času? Jednoznačně válení u vody! Máme pro vás tipy na nejlepší přírodní koupaliště u nás.

Kamencové jezero Chomutov

Kamencové jezero je lákadlem nejen pro návštěvníky z oblasti Chomutova, na tohle místo se sjíždí lidí z celé republiky. Jezero vzniklo zatopením dolů, v nichž se těžil kamenec a síra. Plocha jezera je 15,95 ha, šířka je 240 m a délka 676 m, největší hloubka je 3,4 m. Na místě se nachází travnaté i písčité pláže, stolní tenis, volejbalové a nohejbalové hřiště, hřiště pro plážový volejbal, půjčovna loděk a šlapadel a paddleboardy. Je zde i oddělená nudistická pláž a v blízkosti také ZOOpark Chomutov a letní kino. Možnost ubytování navíc nabízí čtyřlůžkové chatky.

ČTĚTE TAKÉ: Kam s dětmi za zvířátky? Zde jsou ty nejkrásnější ZOOLOGICKÉ ZAHRADY v ČESKU!

 

Koupaliště v Ostrožské Nové Vsi

Ostrožská Nová Ves je obec s největšími vodními plochami v rámci okresu Uherské Hradiště. Rozsáhlá jezera, která zde vznikla těžbou štěrko-písku, jsou právem nazývána Slováckým mořem. Koupaliště je vhodné především pro rodiny s dětmi k trávení volného času a k relaxaci.

Přírodní koupaliště Vyžlovka

Koupaliště Vyžlovka je orientováno na jih. Je to ideální místo k tomu užít si koupání a zahrát si ping-pong, šipky, fotbálek, plážový volejbal, kuželky nebo i kroket. Rybník je určen především pro chov ryb, nelze v něm tedy chemicky upravovat vodu. Závadné vody se však bát nemusíte. Koupaliště je pravidelně podrobováno důkladným rozborům, které lze ověřit na webu Krajské hygienické stanice.

Jezero Poděbrady

Přírodní koupaliště s písčitým dnem se nachází na Nymbursku. Obsahuje písečnou pláží a travnatými plochami. Na místě lze využít volejbal, nohejbal, velkou a malou skluzavku, herní koutky pro děti, nudistickou pláž, lodičky a šlapadla. Koupaliště je otevřeno denně od 8:00 do 22:00 hodin. Za rodinné vstupné zaplatíte 120 Kč.

Zdroj: Kudyznudy, Vyžlovka.cz, Město Chomutov

Hit léta: Plavky z pásky

Články, které by tě mohly zajímat