Právě vysíláme

KEANU REVEES už léta posílá peníze onkologicky nemocným lidem. Nikdo o tom ovšem nevěděl!

13. června 2019 13:10
KEANU REVEES už léta posílá peníze onkologicky nemocným lidem. Nikdo o tom ovšem nevěděl!

Keanu Reeves patří pravděpodobně mezi nejskromnější osoby Hollywoodu. Herec, jenž si za svou kariéru vydělal mnoho milionů dolarů, totiž stále jezdí městkou hromadnou dopravou, nosí ošoupané oblečení a nevlastní ani několik honosných vil. Za co tedy peníze utrácí?

Hvězda legendárních snímků Matrix či John Wick se opravdu řadí mezi ty, pro které nejsou peníze zas tak důležité. Keanu je totiž velmi štědrý a svůj výdělek se nebojí rozdat mezi ty, se kterými spolupracuje. Finančními dary odměnil například i členy štábu filmu Matrix a říká se, že nešlo o žádnou malou sumičku, ale neuvěřitelných 70 milionů dolarů.

Ačkoliv je známo, že Keanu opravdu neutrácí za hlouposti a rád pomáhá ostatním, málokdo ví, že herec před mnoha lety založil charitativní nadaci, která pomáhá dětským nemocnicím a onkologicky nemocným lidem. Herec o nadaci promluvil poprvé v roce 2009. Už tehdy ovšem řekl, že takto pomáhá už několik let, ale nechce, aby o tom média informovala.

„Již 5 či 6 let mám soukromou nadaci, která podporuje několik dětských nemocnic a výzkum rakoviny. Nechci, aby se nadace spojovala s mým jménem, jsem rád, že funguje samostatně,“ řekl tehdy slavný herec, jehož život nebyl nikdy příliš veselý.

Keanu přišel v dětství o otce, který se rozhodl rodinu opustit. Následně jeho mladší sestra onemocněla rakovinou, ale nemoc naštěstí dokázala překonat. Posléze herce zasáhla další rána, když při autonehodě zahynula jeho přítelkyně. Ta se ještě před smrtí musela smířit s tím, že potratila.

S hercem se život opravdu nemazlil. Možná i právě proto je Keanu takový, jaký je!

Keanu a jeho přítelkyně Jennifer Syme, jenž zahynula při bouračce

 

Zdroj: unilad.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat