Právě vysíláme

Kebab za 1 250 korun a poplatek za vstup do moře! V Turecku se nebezpečně zvedly ceny

6. července 2020 9:10
Kebab za 1 250 korun a poplatek za vstup do moře! V Turecku se nebezpečně zvedly ceny

Pandemie koronaviru bude mít pravděpodobně největší dopad na cestovní ruch. Zrušené zájezdy tak budou stát miliony nejen cestovní, ale i bary a restaurace. Některé zařízení tak proto nastavují velmi vysoké ceny a začínají prodávat předražené výrobky které dříve stály pár korun.

Jasným příkladem až nesmyslného zdražování je pak Turecko, konkrétně město Bodrum, které je vyhledávanou turistickou destinací. Turecký deník Daily Sabah tam zkoumal ceny jídel v restauracích a dalších stravovacích zařízeních a zjistil, že na některých místech se prodávají kebaby až za 1 250 českých korun. Některé plážové bary pak dokonce účtují i přístup do moře a od turistů požadují 1 850 korun.

Starosta Bodrumu Ahmet Aras pro turecká média prohlásil, že podniky se jen snaží přežít a pokud budou turisté ochotni platit, ceny pravděpodobně neklesnou. Do oblasti prý navíc jezdí převážně bohatší klientela, která je zvyklá na vyšší servis. „Prodejny jsou tu už tak dost poznamenané pandemií Covidu-19, nezvládnou to bez pomoci,“ řekl  a dodal, že to samozřejmě neznamená, aby provozovny své zákazníky okrádaly.

 

Zdroj: Topky.sk

Články, které by tě mohly zajímat